Twitter and LinkedIn. What’s happening?

I’m finalising my research for a new 2011 edition of my book ‘Recruitment via LinkedIn‘ and noticed a strange thing. The number of Tweets in my growing list of connections has dropped considerably.

Four months ago, on 20 September 2010, I had 425 direct connections out of approximately 1150 who added their Twitter account to their LinkedIn profile. That’s approximately one third of total connections. But yesterday, more than 4 months later, I noticed that only 294 of my, slowly growing number of 1263, connections were on Twitter. Or I should say, 23% have added their Twitter account to their LinkedIn profile. This means a drop of 131 (-10%) !

This can only mean two things;

a) my connections are removing the Twitter account from their LinkedIn profile

b) they stop using Twitter

Or is their another reason for this? What do you think is happening?

About Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is an international recruitment expert, trainer and author (5 books). He has more than 20 years experience in global recruitment strategies and execution spanning numerous countries for leading companies. As founder of Recruiter University and Recruit2 he provides companies with recruitment training and consultancy. His mission is helping companies ‘from good to great staffing’.

4 Comments

 1. Patrick Boonstra

  ik vermoed dat een groot deel veel van je connections hun twitter-updates-naar-LI-statusupdates hebben uitgezet (terecht vanwege spam); en dat ze twitter in z’n geheel hebben verwijderd van LI-profiel (itt als link bij websites.)

 2. Andy Headworth

  Jacco,

  A good point, and one that has caused much conversation over the last month or so. I have taken your lead and continued it in a post on SironaSays http://bit.ly/fWCuqF

  See you in Stockholm, maybe?

  Andy

 3. HR Brandboy

  Denk dat het ook te maken heeft met de aanhoudende discussies over TweetSpam op Linkedin. Ik vind het maar een raar fenomeen. Iedereen vindt plots dat het storend is, terwijl het niet ligt aan Twitter-combi-Linkedin, maar de mensen die teveel rotzooi de wereld insturen omdat ze denken, veel info is goed voor mijn online imago. MKblogger schreef er ook een blogpost over, dit was mijn antwoord. Iedereen zijn mening natuurlijk 🙂 grt

  Tijdens de Linkedin-opleidingen die ik geef, krijg ik ook regelmatig de vraag of het nuttig is om een Twitter-account aan het Linkedin-profiel te koppelen. En zo ja, alles door te plaatsen of enkel met #in.

  Hoewel ik (zoals jij) mensen aanraad om enkel de voor Linkedin relevante tweets te laten doorplaatsen, ben ik persoonlijk toch een voorstander van alles toe te laten. Ik vind dat mensen moeten beseffen dat platformen zoals Twitter en Linkedin niet dienen om elke gedachte te posten die bij hun opkomt. Of dit nu doorgeplaatst wordt of niet, als het alleen op Twitter staat en op spam begint te lijken, blokkeer ik deze mensen ook. Mensen moeten beseffen dat ze niet moeten delen om te delen, dat ze niet elke link die ze tegenkomen moeten delen om toch maar de status van goeroe te behalen.

  Ik laat alles doorplaatsen naar Linkedin, maar besef dat ik dit doe en besef daarom dat ik niet elke seconde kan verschijnen op iemand zijn Home. Maar niet iedereen staat hierbij stil. Kijk naar mensen die op Facebook een naaktfoto zetten en dan klagen dat de foto toch buiten hun profiel verspreid is geraakt. Dat is gewoon dom en niet weten dat online niet zomaar een wereld is waar alles kan en mag zonder gevolgen.

  Het kan zelfs nuttig zijn om alle tweets te laten doorplaatsen. Voorbeeld: Onlangs schreef ik op Twitter dat ik net de nieuwe Volvo s60 had test gereden. Nutteloze info voor mijn zakelijke netwerk zou je zeggen, maar twee prospecten van mij waren ook geïnteresseerd in deze auto en vroegen mijn mening. Een week later zaten we rond de tafel en waren we zaken aan het doen. De auto had niets met mijn werk te maken of droeg bij tot een vergroting van kennis, maar was wel de aanleiding tot het halen van business uit mijn netwerk. Mensen blijven mensen en doen graag zaken met mensen. Een minder zakelijke, maar toch aanvaardbare boodschap kan soms meer opleveren dan een geweldige link naar 1 of ander onderzoek.

  Ik volg je als je zegt dat je meer als 200 mensen hebt geblokt wegens spam. Maar deze zullen hoogstwaarschijnlijk irritant ervaren worden op elk platform waarop ze actief zijn. Deze mensen snappen gewoon de werking van deze media niet.

  Maar iedereen zijn mening hierover natuurlijk. Er is geen absolute waarheid.
  Trouwe volger en complimenten voor deze blog, keep up the good work.

  “Vergeet niet in te schrijven voor de 1ste Belgische Employer Brand Leadership Masterclass in Brussel op 19 mei 2011 met Brett Minchington en internationale topsprekers van Sodexo en Microsoft. http://www.rcamasterclass.be Vroegboekkorting nog tot 31/03/2011″

 4. HR Brandboy

  btw nog even de post waar ik het over sprak 🙂 te snel geweest, sorry.

  http://bit.ly/hwVJfh